Mål ett avklarat! Stolt fet tant!

Mål ett avklarat! Stolt fet tant!

Efter tålmodigt väntande på ett toabesök (haha) lyckades jag nå mitt mål i fredags, så nu är etapp 1 bokförd och jag vann 25 dollar. Hurra så bra! Nästa delmål blir tuffare, då jag nu ramlat in i en period då det är massor med evenemang och de tenderar ju att stöka till allt lite. Men jag får vara envis och stenhård på vardagarna och inte låta helgerna rinna iväg heller.

Just idag var det ett jätteskutt uppåt, men så har jag varit hos föräldrarna hela helgen också. Jag går alltid upp massor där av olika anledningar. Det brukar gå att reda upp hyfsat enkelt så jag hoppas det gäller även denna gång.

Roligt nog har min träningsguru Ola fått till ännu ett pass Atletisk Skivstång denna torsdag, det blir tredje gången (vi körde i torsdags).  Det jag gillar med det passet är att det suger all kräm ur mig, vilket är en känsla jag inte känt på mycket länge. Tyvärr är det inte samma sak att träna ensam/online hur mycket jag än vill tro det. Jag drar ner på både fart och intensitet. Nu är det väl ok i sak, men det är ändå synd. Vi får väl se vad jag kan göra åt det i höst/nästa år.

Idag har jag bokat hotellnätter för kommande evenemang fram till och med sommaren. Jag trodde jag var rätt härdad, men jag tappade nästan hakan idag då jag såg priser och tillgänglighet inför i sommar. Jag bokade först två Köpenhamnsnätter i juni, där vet jag sedan gammalt att det är dyrt, i synnerhet sommartid. Så jag var inte så förvånad att jag fick lägga ut över 3 000 per natt, jag hade dessutom två kuponger på totalt 2800 kr att nyttja. Men så skulle jag boka en natt i Göteborg och dels fanns det nästan inga lediga rum överhuvudtaget, dels låg de få som nu fanns på minst 4 500 och uppåt! Oavsett läge och skick. Jag funderade först om det var Gothia Cup just då vi ska dit, men det var det inte heller. Tydligen lockar Götet semesterfirarna. Själv gillar jag inte ens GBG, så det kändes oerhört surt. Mannen var inne på att vi skulle strunta i det och köra hem på natten i stället, men i mitt sista försök hittade jag att om jag blev medlem hos Gothia Towers så kunde jag få deras SISTA rum för ”bara” 4 200 (låg för 5  100 på hotellsajterna). Jag bokade det för nu, så får vi se om vi ändrar oss. Det betalas på plats skönt nog och går därför att avboka. Dessutom, om jag nu ska betala dessa fantasipriser får det baske mig vara ett hotell som har lite klass i alla fall. Till och med vandrarhemmen långt från centrum och de skabbiga Ibishotellen hade dessa priser. Om svenska folket nu inte har pengar så undrar jag vem som bokat upp alla rum?

I fredags fick jag hem ett paket från Bonprix som jag ännu inte öppnat. Jag vet att jag skanderat innan att jag aldrig ska handla där igen, men jag är i skriande behov av tights av alla slag då mina gamla har hål i sig eller är allmänt utslitna. Eftersom jag bara kommer till Lindex rent fysiskt kändes det som bästa ekonomiska varianten då de senaste tightsen där kostade 500 kr… OK, de var i ull också. Återstår att se vad som passar, returer är ju inget som är kul med den firman.

Jag är ju annars i det där läget att jag är så pass stor att inga kläder passar mig just nu och med vår och sommar på ingång kommer jag att få bekymmer om jag inte gör något. Jag tänker NATURLIGTVIS kämpa för att skala bort kilon, men det är väldigt många kilon kvar till kläderna i den högre skalan kommer att sitta som de ska. Det var inte jätteskoj att se sig själv i spegeln i torsdags under passet, alla andra är ju normalviktiga. Jag är verkligen fet, det finns inget annat ord för det. Men jag ser det ändå som ett friskhetstecken att jag vågar titta nu, lade till och med ut en ofiltrerad helkroppsbild bara för att stå för den jag är. Och lite mallig är jag för att jag orkade hela passet ut till skillnad från några. OK, jag förenklar också såklart, men ändå. Jag är inte helt försoffad.

Mamma påstod att det såg ut som jag gått ner i vikt sedan vi sist sågs och hon brukar inte säga osanna saker bara för att vara snäll så jag hoppas det stämmer. Jag tycker själv ansiktet börjar synas bättre igen, det är ju mitt största fetmatecken.

Det som jag mest vill få bukt med just nu är: ryggen (jag är inte van att bära på så mycket ”framvikt” som jag har just nu, både i form av byst och mage) och låren (de slår ihop som kastanjetter hur jag än står/rör mig). Konstigt nog är lårnerven som jag alltid har i kläm ovanligt lugn nu trots min vikt, men den lär vakna. Antar jag är över någon gräns nu som gör att den inte är lika mycket i kläm just nu.

2 svar på ”Mål ett avklarat! Stolt fet tant!

  1. Förstod att du skulle lyckas med första delmålet 🙂. Ett stort Grattis – bra gjort!

    Hotellen gör nog vad de kan för att ta igen förlorade intäkter från pandemiåren är jag rädd för… men 4200 kr per natt är ju inget annat än hutlöst – även om det är Gothia Towers!!! 😮‍💨

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.