Andas in, andas ut

Andas in, andas ut

OK, nya frissan är där och det ÄR skönt att inte ha stripiga testar längre. Färgerna är i bjärtaste laget kanske, men de tvättas ändå ur rätt snabbt, så det är ok. Jag har inget emot starka färger i sig, men jag vill inte skrämma potentiella kunder heller. Världen är inte så frigjord som den låtsas vara, inte ens i Sverige.

Jag har landat i mitt fetma-faktum nu och idag passar jag på att tvätta kläder + alla BH:s och träningskläder jag hjälpligt kan ha på mig, vilket får mig att just nu sitta i en alldeles för tajt träningstopp. Inte nog med att den är väl tajt, den rullar dessutom upp sig hela tiden, vilket jag HATAR. Det är något som händer med typ allt jag har på mig nu.

När jag väl hade fått på den kände jag att jag behöver få en tydlig startpunkt trots allt, så jag letade upp en hyfsad plats hemma (allt annat än enkelt) och tog bilder med självutlösaren från alla håll. Jag har sparat dessa på ett speciellt ställe nu så att jag inte ska behöva se dem dagligen, men kunna ha dem som referens.

Så vad ser jag? Jag ser en kvinna med rejäl bukfetma och kläder som rullat sig åt varsitt håll. Jag har svårt att förlika mig med att jag har så oerhört stor mage nu. Innan har fettet alltid vällt åt sidorna, men det här väller tydligt framåt, uppåt och åt sidorna. Satans medelålder. Det gör ju att mina vanliga klädknep inte fungerar heller, den här övervikten går inte att gömma undan med shapewear.

FAKTA:

  • Kläder rullar upp/ner sig eller är obekväma på annat sätt
  • Jag är fet från alla vinklar
  • Inga kläder klär mig längre
  • Jag får dubbelhaka så fort jag inte tittar rejält upp
  • Armar och lår är gropiga av fett
  • Jag har en enorm valk även ovanför den stora magen
  • Låren slår konstant ihop
  • Övermagvalk, jättemagen + enorma ridbyxlår får mig att se ut som en ballongfigur
  • Mina underben ser SMALA ut i jämförelse med allt annat (vilket är så oattraktivt)
  • Fetman gör att jag ser äldre ut

Så där är jag nu. Jag önskar jag kunde förklara hur det blev så här pass illa på så kort tid, med tanke på att jag ju försökt ladda om hela året. Jag har verkligen tappat allt och lite till. Jag gav helt enkelt upp. Det finns inget bättre sätt att benämna det.

Men det var då och nu är nu. Jag vill inte fortsätta blunda. Jag kan inte ens blunda längre, för nu har jag öppnat ögonen och tagit in det. Det kan låta så konstigt att man inte ser hur illa det är, men huvudet är enastående på att luras och ärligt talat hjälper inte dagens mobilkameror till heller. Selfie-mode slimmar, det är inget snack om saken. Dessutom kan jag knepen. Och de mindre smickrande bilderna min man tar är lätta att blunda för/gömma undan.

Nåväl, det är hemskt, men det är inte kört.

  • Jag väger tvåsiffrigt än och under allt detta fett ser jag muskler också. I synnerhet bakifrån komiskt nog.
  • Jag är igång och tränar nu. Om inte tågstrejken stoppar mig siktar jag på tre lärarledda pass denna vecka.
  • Jag har i praktiken inga problem med att äta mindre/bättre, det är inte hunger som gör att jag överäter. Dessutom är jag ändå i ett läge där inget är särskilt gott, vilket i sig är en tydlig signal att saker varit koko.
  • Om 23 dagar lämnar jag in min dator och behöver inte fundera mer på nuvarande jobb. Jag behöver antagligen inte jaga tåg och tider på hela 9 veckor efter det. Jag har alltså tid och plats att hitta en ny livsrytm UTAN stress, och jag kan börja mitt nya jobb med rutiner och trygghet i bagaget.

Just do it.

2 svar på ”Andas in, andas ut

  1. Tyvärr blir det ofta så med stigande ålder (och sjunkande östrogennivåer…) att fettdepåerna samlar sig på andra ställen på kroppen. Kort sagt på mitten av kroppen. Inte kul. Jag har också drabbats av det en del trots min ursprungliga päron/timglaskropp.

    Jag skulle vilja ge dig en utmaning för dina 23 återstående arbetsdagar! Inget jättesvårt såklart ☺️. Men att du varje dag av dessa kvarvarande arbetsdagar utför minst 10 minuters rörelse/motion/träning. Om det så bara är en sväng i trädgården, so be it! 👍

    Och att du skriver upp 3 bra saker varje en av de 23 dagarna.

    Det här kanske inte alls är lockande för dig. Det är bara ett förslag från min sida, som du kan göra vad du vill med såklart 🙂. Men jag har lite vana vid att sitta och beta av tid tills man får sin frihet igen… för att inte becka ihop totalt rent mentalt behöver man hålla humöret uppe. Allt som kan bidra till att man inte deppar ner sig, är bra.

    Här kommer pepp istället för depp, och ett fång med mental styrka! 👍😆

    1. Bra utmaning! Jag har faktiskt sedan året började dagligen fyllt i en ”6 minuter om dagen”-bok som ”tvingar” mig lista tre bra saker som hänt under dagen + tre saker jag är tacksam för (+ lite annat, ska ta max 6 minuter totalt, därav namnet). Jag har fyllt i den slaviskt hela året och har nu bara nästa vecka kvar, sedan är den full! Oerhört bra fokus för huvudet, utan den vågar jag inte tänka på var jag hade varit mentalt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.