Arbetslös och lycklig

Arbetslös och lycklig

Japp, då var jag officiellt ”arbetslös” då. Det var jag redan i måndags tekniskt sett, men mannen hade klämdag + födelsedag så det kändes som helg.

Är lite groggy idag, var ett tag rädd att jag åkt på någon förkylning, men jag tror det mer är att det är varmt och instängt i sovrummet så här års. Jag tänkte inte vända på dygnet utan hänga med i mannens schema då det är enklast för oss båda. Vi har små ytor och att sitta uppe när den andre sover är svårt. Plus att det är trevligt att komma upp om morgnarna – utan måsten.

Idag har jag ändrat på min inkomstförsäkring och lite annat smått och gott och jag sitter just nu och väntar på att höra om en leverans som jag bommade förra veckan då jag inte hörde min telefon ringa på jobbet. Jag har lite dåligt samvete för det då det är min favoritbudfirma som levererar, men jag är inte helt säker på att felet bara är mitt. Jag är rätt säker på att jag inte bokade leveransen då eftersom jag visste att den veckan var knölig. Jag misstänker att systemet antingen ignorerat mitt val (budfirman i sig har alltså inget med det att göra) eller att jag helt enkelt dabbat mig och inte sett att det blev fel vecka. Oavsett vilket har jag bara bevis för att jag själv klantat till det så det får vara så då. 🙂 Det är inte direkt ovanligt det heller.  Nästa gång ska jag ha bättre koll.

Planen för idag är att klippa gräset och beroende på när leveransen kommer kanske ta en promenad utöver det. Jag har INGET kvar att skylla på nu när det gäller att röra på fläsket och jag är less på att må dåligt över min vikt. Har två gånger nu på kort tid upplevt att jag knappt får plats i skålade stolar och det är inte acceptabelt någonstans.

Jag ska strax väga mig också, inget jag ser fram emot efter en långhelg och en hel vecka av uteluncher. Inte för att jag varit sjövild, men den kroppen jag har numer tillåter inte ett gram av utsvävningar utan att det direkt syns på vågen.

Jag behöver lägga upp en klok kostplan nu, men velar som vanligt över åt vilket håll jag vill gå. Ska jag använda en app t ex? Det brukar gå sådär när jag kör helt utan ramar, samtidigt finns det så få appar jag gillar. Lifesum är visserligen bra, men det är som att köra själv utan att kunna ställa in måltiderna. Jag äter t ex sällan frukost eller mellanmål då min hunger inte fungerar så och då blir det ju lite knas. Jag är som gjord för periodisk fasta, vilket de har, men med måltidsförslag och det intresserar mig inte ett dugg. Det finns rena fasteappar också, men de mäter bara tiden och det är ju inte riktigt det jag behöver.

Vägning avklarad och inte så hemsk som jag hade trott ändå, med tanke på intagen. Leveransen är också i hamn.

Jag har roat mig med att surfa loss lite idag om viktnedgång + klimakterie och rekommendationerna för kvinnor i min ålder verkar vara att dra ner intaget mellan 200-400 kcal om dagen baserat på det jag förbränner. Mer än det riskerar att sätta kroppen i gungning när man är äldre, vilket var intressant att höra. När det gäller makro så är det som vanligt en djungel, men åtminstone 1,1 g protein per kilo verkar vara ett generellt råd. Så jag bör lägga mig någonstans runt 1500-1600 kcal om dagen. Fasta rekommenderas inte alls, fast det är ju som vanligt beroende på vad man menar. Man SKA ha ett längre uppehåll på 12 timmar per dag och inte småäta, så jag tror inte att 16:8 är farligt heller om kroppen triggar bra på det. Det handlar nog mer om att inte chocka och stressa kroppen tänker jag.

Jag har i alla fall bestämt mig nu för att köra på vad Lifesum rekommenderar mig i kalorier och så sätter jag makrona själv (börjar med 35/30/35, K/P/F).

Jag har tid på mig, fördelen är att jag har två månader nu utan direkta måsten då jag kan prova mig fram. Jag tänker också att stressen jag haft så pass länge i kroppen bör försvinna ganska snabbt nu + att jag ju ska få till motionen igen på en bra nivå.

Nyss ringde säljaren mig och vi är ett papper från att ha allt klart inför hösten, så det är förstås toppen det också!

Nu ska jag äta en kolhydratstinn lunch som är omöjligt att beräkna (=rester från igår) och sedan klippa gräs!

2 svar på ”Arbetslös och lycklig

  1. Jag tror du kommer att märka ett stort inre lugn efter ett tag. Och att kroppen inrättar sig efter den nya rytmen. Jag har slutat ställa väckarklockan annat än i undantagsfall. Vaknar alltid rätt så tidigt av mig själv. Samt att din hjärna efter hand börjar sprudla av tankar och ideer och funderingar – fria tankar, som hållts nere av jobbet. Arbete gör exakt det med hjärnan – förhindrar fritt tänkande. 🙂

    Jag hade oxå ambitionen ett tag att kliva upp samtidigt med mannen. Men den har jag skippat haha ☺️. Det duger så bra att stiga upp runt 7-730. De dagar jag är på jobb kan det förstås bli annat.

    Bara att njuta hör du! 👍🌺

    1. Eftersom jag jobbat hemma nästan alla dagar fram till nu har jag en ganska klar morgonrytm inbyggd i mig och vaknar sällan av klockan. Skillnaden nu är att jag inte längre behöver sätta mig direkt och läsa mail, supportärenden, teamschattar och sucka över dagens möten och missa frukosten. 🙂 Men jag kommer inte skutta ur sängen 04:30 heller när mannen jobbar morgon. Det är mer att jag inte sitter uppe sent den veckan. Då brukar jag stiga upp av mig själv vid sextiden, beroende på sömnen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.