Onödig irritation

Onödig irritation

I morse trodde jag att jag somnat om hårt och att klockan sprungit iväg, men den var 05:30. Skön känsla. Klev ur sängen 30 min senare och var på bra humör, tills jag började irritera mig på en massa småsaker. Jag blir nästan lite arg på mig själv. Men jag vet var det kommer ifrån, det är fyra års hemmaarbete som satt sina spår.

Jag gillar i mångt och mycket att jobba hemma, det är lugnare, man kan passa på att tvätta t ex och man slipper pendla – för att nämna tre bra saker. De som är mindre bra är att man ser samma förbaskade vy dag ut och dag in och jag som egentligen är rätt bohemiskt lagd av mig börjar då till sist irritera mig på allt som är stökigt – och det är en hel del i vårt lilla hus. Jag gör försök nu och då att rensa och hålla efter, men det är ett hopplöst uppdrag. Vi är två stökiga individer med för mycket prylar på liten yta. Plus en katt.

Största bekymret är nog att vi inte har någonstans att hänga tvätt, blöt som torr. Även om jag tokrensade hårt bland mina kläder för ett par år sedan får de fortfarande inte plats då vi inte har ytorna eller skåpen för det. Nödlösningen har blivit att vika allt och försöka få in det i byrålådor, men det kräver förstås att man hela tiden viker tvätten när den är torr – vilket inte heller finns yta till. Enda platsen man kan vika tvätten på är på sängen och det är dessutom husets mörkaste rum. Plus att det är oerhört obekvämt att stå där en längre stund då sängen är för låg för ändamålet. Dessutom är den oftast täckt av katthår (och ofta en katt). 🙂

Idag passar jag i alla fall på att tvätta, en stor sak på agendan är att jag hade velat städa källaren (ypperlig sysselsättning i värmen) och få lite mer ordning därnere. Men då vill jag inte ha tonvis med smutstvätt att flytta runt på, samtidigt som jag inte har plats att hänga mer tvätt inne nu om jag inte ställer mig och viker i ett par timmar. Jag har faktiskt beställt klädlinor som ser vettiga ut på bild åtminstone, de kommer i morgon.  Tanken är att få ut lakan och större saker, det hade hjälpt mycket. Idag får vi hänga allt sådant på dörrar och räcken och det är varken bra för dem (fukten sabbar färgen)  eller för lakanen + att det ser ut som man bor i en tvättstuga.

Min tanke har hela tiden varit att passa på att rensa ordentligt nu när jag är långledig, men det är ju förstås inte det enda jag vill göra när jag har chansen att djupandas och hitta mig själv. Dessutom är det inte direkt trevligt att rensa loss inne när det är varmt ute. Jag får helt enkelt göra en lista.

Jag är i alla fall igång nu med kosttänket, även om gårdagen blev för tunn (kom bara upp i 900 kcal). Jag behöver ställa om mig. Idag passade jag på att äta en brakfrukost (var faktiskt hungrig) bestående av två kokta ägg som jag hackat och rört ihop med en klick majonnäs + lite ramslök och sedan bredde ut på två knäckebröd. Det är en favorit och jag inbillar mig att den är rätt bra (även om jag minns förståsigpåaere på VV-tiden som ratade knäcket). Kokade även blåbärskaffe och såg fram emot en skön och lugn frukoststund. Tyvärr stördes den då av min irritation över att köksbordet är belamrat (helt mitt eget fel), duken har fläckar IGEN (tvättade den väldigt nyligen och den är ett h-vete att få torr) och det var brödsmulor på bordet. För att inte tala om alla ettriga flugor som dyker upp så här års. Vi har mängder av bondgårdar omkring oss, så de slipper vi inte undan.

Dessutom har jag av någon outgrundlig anledning plötsligt inte en enda veckotidning att läsa nu när jag äntligen har tid. De har samlats på hög hela året annars. Som tur var hade jag en bok som dessutom handlar om stress och hur man mår bättre så den fick mig på fötter igen.

Nu ska jag se var jag kan hänga min senaste tvätt + EVENTUELLT vika undan lite av den gamla (om jag inte brinner upp) + se om jag kan rensa köksbordet lite så att jag kan ha en lugnare frulle i morgon.

Sedan hade jag tänkt ta en promenad, kanske via byggaffären för att se om de har någon fin blomma till entrén + att jag ska till Ica och handla mjölk till middagens stuvade makaroner + eventuellt hämta paket.

Hemmafrulivet är kanske inte så tokigt ändå, synd att det inte blir längre. 🙂 Det är ett stående skämt här hemma, ingen av oss vill egentligen jobba om man nu ska vara sådan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.