Velputta

Velputta

Idag är jag väldigt glad att meddela att min vikt för första gången på mycket, mycket länge var LÄGRE än i fredags TROTS en helg med rosévin, god mat (inklusive pizza) och till och med lite godis och glass. Den stora skillnaden är inte helt oväntat att jag ätit efter känsla och inte ögon så mycket jag kunnat + att jag mår bättre än på länge.

Nu är det lååååång väg att vandra med vikten för mig, än är jag inte ens på startpunkten för 2010, vilket är ledsamt i sig, men det är också 13 år sedan och mycket har hänt sedan dess. Jag beställde därför lite sommarkläder igår på Bonprix, förhoppningsvis passar något av det.

Det känns så bra att se att det äntligen ger resultat att äta mindre, då bli man ju peppad att köra vidare. Sedan får det vara massor av ledigheter framöver hur mycket det vill, det är inte där problemet ligger (denna gången heller)

Idag började jag annars dagen med att börja vika tvätt, handdukar närmare bestämt och jag insåg att två personer OMÖJLIGEN behöver sådana mängder som vi hade, så jag har rensat. Handdukar är alltid bra att ha vid olyckor dock (översvämningar och annat), så de utsorterade hamnar i garaget. Nästa steg är att göra det samma för påslakan och lakan. Jag skulle ha börjat med det efter frukost, men hela förmiddagen har gått åt att surfa efter jobbmobil + jobbdator, då min blivande HR-person ringde mig då och gav mig de direktiv som gäller + trevlig inbjudan till min första dag. Som konsult väljer man fritt upp till en viss kostnad (naturligtvis) och det är jag inte van vid. På gamla jobbet fanns det typ två modeller att välja på och nu sist fick jag inte ens välja, vilket slutade med en billigare iPhone som jag hatat i tre års tid. Jag är Androidtjej sedan start och just den modellen jag hade kändes extra seg (oklart om den var det eller om det var jag det var fel på). Jag var faktiskt lite i valet och kvalet om jag ändå skulle tagit en iPhone igen (av framtida anledningar), men jag körde på säkra kort till sist. Jobbmobiler behöver man kunna behärska, i synnerhet som konsult. Det har varit hemskt att inte ens ha klarat av att avstyra samtal på bra sätt när det ringt vid olämpliga tillfällen. För att inte tala om hur hopplöst det var att köra Teams därigenom.

Så min dag har försvunnit framför datorn hitintills, men nu är allt avklarat och jag ska gå ut och se om våra nytvättade lakan blåst iväg. Jag fick hem nya tvättlinor i fredags och de funkar bra som så, men vi hade inte så många bra platser att fästa dem på som jag hade trott och dubbellakan var ett rent helsike att hänga upp ensam i vinden. Jag är väldigt inne på att skaffa en torktumlare. Inte minst med tanke på att vi har duntäcke som vi i nuläget aldrig kan tvätta rent.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.