Nya tider

Nya tider

Nu börjar det hända saker. Måndagen 28 aug ska jag upp för dagen och hämta min dator + annat hos min uppdragsgivare och sedan blir det en ny resa upp på torsdagen samma vecka då teamet har sin kontorstid. Då stannar jag över och åker hem strax efter lunch på fredagen. Sedan byter de sina kontorsdagar till mån-tis så då blir det att åka upp igen efter helgen.

Jag ser fram emot att börja, jag vet fortfarande väldigt lite om uppdraget och datorn är liksom nyckeln till allt, så jag kan inte förbereda mig mer innan jag fått den. Men jag har lite noter från intervjun så jag passar på att läsa på om de sakerna i stort – det skadar ju liksom inte att ha den kunskapen framöver oavsett.

Jag är förväntansfull och har stor respekt för utmaningen, det enda som jag önskar jag slapp är just resandet. När kollektivtrafiken fungerar har jag inga problem med att resa ofta, tyvärr vet jag ju hur ofta det strular. Jag vet heller inte än hur exakt jag behöver vara med tiderna. Jag har ett dilemma och det är att första tåget jag kan ta hemifrån inte är framme förrän 9:21. Det kan vara i senaste laget och då får jag helt sonika boka taxi som tar mig till Hässleholm varje måndag (det finns inte på kartan att jag åker upp söndag kväll, där drar jag en klar gräns). Då kan jag ta ett tidigare tåg upp, men det känns ärligt talat inte toppen. Taxiservicen är… inte lysande, det är inte direkt Stockholm om man säger så. Inget du fixar på 10 min.

Hemåt är det lite bättre utbud, men det blir förstås väldigt långa dagar då jag har tre timmars restid enkel resa. Nu får jag visserligen betalt för min restid utanför arbetstid och det handlar heller inte om varje dag eller för evigt, förhoppningen är att kunna dra ner på resorna efter ett tag.

Allt hade förstås också varit betydligt lättare om jag inte bott i en bonnhåla eller saknat körkort. Men det är som det är.

Det roliga är att mycket av det jag vet idag hade antagligen gjort att jag INTE hade sökt jobbet och det hade varit riktigt korkat. Det visar hur viktigt det är att ha rätt prioriteringar och se möjligheter istället för hinder. Jag undrar hur många möjligheter jag har missat i livet genom att vara trygghetsknarkare. Bäst att inte tänka på det.

Som så ofta med mig (säkert är det så för alla) så innebär en förändring i livet många fler. Frisyrprojektet är en och just nu provar jag på något så spännande som menskopp. Jag har läst om dem länge, men tyckt att det verkade lite meckigt och jag var osäker på storlek etc. Så kom det upp en annons på FB där de just nu dubblerar allt du beställer utan kostnad och när jag kollade in lite närmare hade just det stället förenklat storleksvalet markant + att det finns paket med två olika storlekar. Så jag slog till och fick hem fyra koppar och massor av olika rengöringsprodukter. Igår dök mensen upp, så när jag kom hem var det dags att testa.

Det gick oväntat enkelt att få den på plats och under natten höll det jättebra, mycket bättre än tamponger. De var lite knöligt att få ut den dock. Dessutom har det läckt lite under dagen, oklart varför. Jag får testa vidare, hade varit kanon om jag fick det att fungera. Eller om min kropp bara kunde lägga av att producera skiten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.