Uppblåst

Uppblåst

Urk. Har en hemsk känsla idag av uppblåshet och rejäl svullnad över magen. Hade liknande känsla igår för ett tag och jag ser en gemensam nämnare. Båda gångerna kom det kort efter jag tagit min kollagenshake. Jag har tagit den varje morgon under lång tid, men halkat av vanan ett bra tag (flera månader) och hade tänkt komma igång nu. Frågan är om det är kollagenet eller äppelcidervinägern. Jag misstänker det senare. Min mage gillar säkert inte alls syra just nu.

Må Bra (som jag egentligen inte ser som någon större trovärdig källa) bekräftar för övrigt mina misstankar: https://www.mabra.com/halsa/8-otrevliga-biverkningar-du-kan-fa-av-appelcidervinager/6518960

Jag ger således upp vinägern nu (kan använda resten till flugfällor), har ändå inte sett några fördelar med den. Började enbart för lymfsystemets skull och det finns bättre metoder för det. Kollagenet tror jag ärligt talat inte på heller. Det är bara en onödig stressfaktor på morgonen.

Fick en inbjudan till synundersökning i slutet på september som jag vill boka om, men absurt nog finns det bara en enda ledig tid utöver den jag fått som inte heller passar (det går bara att boka en månad fram). Jag lutar åt att byta stad faktiskt, Synsam i Kristianstad ligger jättenära kontoret och det är ju betydligt enklare att gå dit när jag är på plats. Men först behöver jag få lite mer koll på mitt uppdrag och vilka tider jag ska undvika.

Fick veta igår att teamet ska ha två planeringsdagar i början på september på ett till synes trevligt hotell, så det blir en intensiv vecka med tre dagar hemifrån. Men det är bra att ha sådant i starten, så hinner jag lära känna folket mer.

Igår körde jag ett pass Weight Plate via Teams, tyvärr kommer jag väl inte ha så mycket mer chanser till att vara med framöver då det är på måndagar och då är jag i Norrköping. Därför passade jag på igår. Utöver det har jag dragit igång med innecykling igen (tack vare mannen), har som plan att fortsätta mina 20 minuters pass då det är tillräckligt ”lite” för att få plats med oavsett hur dagen ser ut. I fredags körde jag två pass efter varandra då jag hade extra tid, det är ett annat plus med just det tidsspannet.

Igår skickade jag iväg en retur till Bonprix igen, inte en favoritsyssla. När de hade kampanj beställde jag två kavajer + en klänning nu till hösten, men klänningen satt riktigt illa och den ena kavajen drunknade jag i. Jag vågar heller inte beställa om den innan jag sett att returen gått genom, litar inte på det företagets returhantering ett skvatt. Så irriterande att jag inte kan anmäla kreditkortsbetalning istället, det hade varit så mycket enklare. Jag borde såklart inte handla alls av dem (som jag lovat mig själv mer än en gång), men de har ofta plagg jag gillar och i bra storlekar – när man träffar rätt. Just kavajer är ett gissel, vanligtvis är de för små över axlarna och i ärmarna, så jag var lite förvånad att denna var så pass stor. Den var fin i övrigt, sedan har jag inte riktigt bestämt mig för om den är så pass fin att jag vill/orkar riskera att prova en mindre storlek. Jag har även noterat att klädaffärerna börjar ta in kavajer i sortimentet nu. Är ute efter en enkel modell som jag kan ha som alternativ till kofta. Jag har koftor till förbannelse och älskar dem, men de håller tyvärr rätt dåligt. Noppiga koftor vill man ju helst inte ha på kontoret.  

Ett svar på ”Uppblåst

  1. Uppblåst mage är inte kul…

    Jag äter mycket svamp och blåbär nu givetvis pga skördesäsong, men både bär och svamp tokar ju till magen en del… bägge funkar laxerande på mig och vi ska inte tala om gaserna 🤣.

    Låter som det blir en omväxlande och rörlig höst för din del, kul! 😃

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.