En doft av mitt gamla jag

En doft av mitt gamla jag

Just nu känns det… bra. Jag börjar allt mer hitta tillbaka små fragment av mitt riktiga jag och sakta vända tillbaka.

På gott och på ont, ätstörningen kom naturligtvis och krävde utrymme så fort jag släppte på oron och garden. Men så kommer det alltid att vara, huvudsaken är att den inte får fäste under längre perioder.

Igår var jag på gruppträning på lunchen med ett gäng kollegor. Jag var lite nojig innan. Dels för att jag inte gillar hur jag ser ut, dels för att jag tappat så mycket ork och balans. Men jag har inget att skylla på, jag tog det viktiga steget att sluta gömma mig 2010 och det lever jag på än idag. Gott så.

Det var ett bra pass, lagom utmanande för min nuvarande status och det var skönt att se att min rörlighet ändå är hyfsat intakt än. Dessutom var det roligt att träna i grupp igen och att se kvinnor i olika former och skepnader inne på gymmet. Jag hör hemma med dem.

Nästa vecka är det spinning på schemat, en av kollegorna instruerar. Jag har aldrig testat det. Egentligen hade jag bestämt mig att strunta i det då det dels är på onsdag (jag kommer hem sent på tisdagar nu när jag pendlar till Norrköping och vill helst sova ut dagen efter) och dels går det ett intressant webinarium samma tid. Men efter igår har jag tänkt om, jag vill verkligen utnyttja detta så mycket som jag kan nu.

Igår eftermiddag kände jag mig så härligt ”uttömd” efter träningen, kroppen var så glad och hungrig på allvar. Jag fick handla mat på hemvägen då jag nästan darrade och det dög inte med vad för skit som helst heller. Ätstörningen hade inte en suck. Jag kunde inte ordna det min kropp allra helst ville ha, men vi hittade en kompromiss och efter det var vi båda nöjda.

Jag slängde sedan ihop en kesogratäng till kvällen, som jag först tänkte strunta i då jag var nöjd för dagen efter mitt extramål, men så kände jag ändå en kvällshunger senare och åt en bit. Helt ok experiment, typisk lunch för inaktiva dagar.

Jag säger inte att jag är helt tillbaka, det kommer att ta lång tid inser jag. Men jag känner doften av det nu och det är stort i sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.