Rivstart

Rivstart

Idag var det dags att ställa sig på vågen och det var ett resultat med besked. Minus 4,1 kilo! Nu är ju det såklart vattenvikt i första hand, men ändå. Det är åratal sedan jag såg en sådan rivstart.

Igår åt jag hotellfrukost. Det fick bli lite äggröra, vita bönor, frukt och grönt och en skål naturell yoghurt med bär och frön. Sedan åt jag en skaldjurspasta till lunch, vilken var sådär ärligt talat. Mest crabsticks och en tunn, trist sås och tonvis med bandspaghetti. Men jag åt för energins skull och lämnade en del pasta vilket noterades av en kollega som undrade om jag drar ner på kolhydraterna. Det gör jag i praktiken inte, utan det handlade om portionen och att jag inte bara ska moffa pasta för att jag kan.

När jag sedan skulle ta mig till tåget hade jag redan planerat att handla något med mig att äta så att jag håller en bra balans + slipper äta sent hemma. Testade en vegansk bowl på Espresso House och den var över förväntan, så god och så rätt på alla plan. Lätt att äta på tåget, smakrik, lagom portion och bra innehåll. Hade jag bara jagat kalorier hade jag svimmat, då den ligger på 995 kcal, men det är inget jag behöver oroa mig för när jag kör fasta. Eller så kaxig ska jag inte vara, självklart kan jag inte moffa i mig tusentals kalorier under ätfönstret, då hade jag aldrig varit överviktig till att börja med då jag naturligt har ett ätfönster på 8-10 timmar i vanliga fall. Men sett till var jag var just igår behövde jag precis ett sådant mål för att balansera upp. Mådde prima hela kvällen!

Med andra ord rullar det på så här långt. Idag kör jag på lunch och middag, i morgon likaså (om inte kroppen säger annat), sedan får jag se om jag orkar med en till 24-timmars sväng tor-fre. Jag gillar att köra där då vi ofta lagar lite mer ”näringsrik” (= fet) mat på just fredagar och det hjälper mig att inte gå helt bananas (åter igen, jag kan inte riktigt förklara hur hunger kan stoppa överätande, men det gör det för min del).

Naturligtvis har jag beställt lite nya böcker också. 🙂 Har gått med i lite FB-grupper och fått tips om bra litteratur som jag ser fram emot att plöja.

Jag händer kvar i några kalorijagande grupper också och nu ska jag inte vara sådan, men jag fnissade lite åt en som minsann reggade sin sockerfria dryck på 10 kcal ”då alla kalorier räknas”.  Det är lite som att noja över vilken färg paprikan har i min värld. Jag tänker aldrig vara på den nivån igen. Jag tycker det är lite fascinerande att folk kan rynka på näsan åt fastande och kalla det svält och ätstörning medan folk som jagar entalskalorier är duktiga. Jag vet vilket som triggar min ätstörning mest…   Men alla är vi olika och jag tar inte ifrån kalorijägarna på atomnivå någon cred. Det är bara inte för mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.