Skitmånad

Skitmånad

Vinterhelvetet brer ut sig igen. Januari är en sådan skitmånad helt enkelt. Varenda år samma visa, regn på jul och nyår, sedan istid i evigheter.

I helgen fick vi fatta alla djurägares värsta beslut, Aqua fick somna in i husses knä inne på djursjukhuset. Så helgen har bestått av gråt och tomt stirrande in i väggen kombinerat med oväntat vettig matlagning + lite hemmafix som vi inte fått gjort på evigheter. Typiskt sorgearbete. Bara sådär var 21 år med katt över, det känns så oerhört tomt hemma just nu.

Rent ekonomiskt är det lite av en käftsmäll också, det är DYRT att vårda djur och hon låg inne en natt. I onödan kan jag tycka, men jag orkar inte sura mer över det just nu. Det är bara att betala, summa summarum landar vi på över 10 000 när allt är klart – om inte mer. Det är så absurt, man står där och ser sin döda katt ligga i en kartong samtidigt som man matar in kreditkortet i en läsare.

Denna vecka är jag tre dagar i Norrköping och trots att jag tog tidigast möjliga tåg och steg upp 03:40 var jag inte på plats förrän efter nio pg av att ett tåg fastnat på spåret strax innan Norrköping. Återstår att se om jag tar mig hem igen på torsdag. Meh.

Jag försökte väga mig i morse eftersom jag är bortrest i morgon, men det blev jättekonstigt resultat och jag hade ont om tid + ville inte tända lampan, så jag avvaktar till fredag. Det kan förstås vara så att det var hicka förra veckan och att vågen nu är förvirrad då jag gått upp igen, men då fattar jag inte varför den accepterade förra veckan utan knot. Jaja, jag är bara i starten.

Min preliminära plan för dessa dagar:

Lunch TIS 11:45
Fasta TIS 12:00 (18 timmar)

Frukost ONS 06:00
Lunch ONS 11:45
Fasta ONS 12:00 (18 timmar)

Frukost TOR 06:00
Lunch TOR 11:45
Fasta TOR 12:00 (24 timmar)

Helt optimalt är det inte då jag får väldigt kort ätfönster idag, men jag vill hellre luncha med gänget (har med mig mat och skönt nog har de det också) + utnyttja frukosten än att köpa middag. Min ekonomi behöver också fasta.

Jag får naturligtvis se vad kroppen säger också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.