Experimentlusta

Experimentlusta

Då har jag avklarat ännu en 24-timmars fasta. Jag drack te när mina kollegor åt sin lunch och jag bröt fastan igår 17:50 på hotellrummet och då var jag HUNGRIG vill jag lova. Det blev lite onödigt lidande denna gång då jag inte hade sovit tillräckligt (steg upp fyra igår får att hinna med tåget och jag kan ju bara inte lägga mig i tid).

Nästa gång ska jag nog testa att fasta lunch till lunch istället. Dvs att jag äter lunch med de andra och startar fastan efter det, så att jag slipper fundera på mat på hotellet. Det gör visserligen att frukosten brinner inne, men den är inte så mycket att ha heller.

Alternativt kör jag en snällare variant och sparar 24-timmarsfastan till då jag är hemma.

Det som jag direkt har märkt är:
– Jag är mycket klarare i huvudet. Det minns jag från tidgare fastor också och en anledning till att jag ville testa på nytt. Man kan tro att man blir trög av att inte äta, men det är precis tvärtom.
– Suget att överäta är obefintligt. Efter att jag hade ätit min medhavda middag igår + lite nötter till efterrätt hade jag inga som helst sug. Ätstörningsdemonen försökte slänga ut lite krokar, men det var ointressant.
– Sömnen är livsviktig. Att fasta längre tid med sömnbrist är inte att rekommendera.
– Jag måste dricka mer vatten. Nu hade jag glömt ta med mig en vattenflaska som jag brukar, så det blev mest te och kaffe. Ett tag tänkte jag nästan ge upp, men så kom jag på att jag inte druckit vatten och efter ett par glas släppte obehaget direkt.
– Allting smakar helt annorlunda efter en fasta. Jag känner av sötma betydligt mer.

I morse åt jag hotellfrukost och idag tänkte jag också äta lunch, i hopp om att jag kan stå mig på den resten av dagen. Jag har dock inget med mig, så jag måste handla något. Det är också något att fundera på framöver. Lunchrestaurangen här har rätt stabbig mat och jag har ju svårt att sluta äta när jag egentligen är mätt (vilket är en anledning till mina experiment – att hitta signalerna). Jag kan såklart gå ut och handla annat, men oftast blir det inte av. I synnerhet inte nu när det är istid.

Det är i alla fall kul att experimentera. 🙂 Dessutom passade jag på att köra lite teckningskurs på hotellrummet igår efter att jag slumrat lite – så kul att vara kreativ igen!

2 svar på ”Experimentlusta

  1. Tufft får jag säga! Kanske inte för dig 🙂 men säkert för många andra. Hade det varit jag så hade jag förmodligen fått migrän och dessförinnan börjat vackla, snubbla, fått yrsel och kallsvettats och säkert ramlat nånstans och slagit mig rejält. Men alla metoder som funkar och ger önskade resultat är bra 👍.

    1. Jag har gått med i lite grupper om fastande på FB och det är väldigt olika upplevelser. Jag har ju själv normalt en fasteperiod på cirka 14 timmar (18-08), så det krävs inte så mycket extra. Vilket för övrigt också bevisar att det inte bara är att köra lite fasta och tro att man går ner i vikt, då hade jag inte varit överviktig. Man måste fortfarande äta vettigt inom sitt ätfönster.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.